Преобладаваща група от хората, които вземат безлихвен заем, осигурен от държавата,

...
Преобладаваща група от хората, които вземат безлихвен заем, осигурен от държавата,
Коментари Харесай

40% от хората ползват безлихвените заеми от държавата за погасяване на бързи кредити

Преобладаваща група от хората, които вземат безлихвен заем, обезпечен от страната, го употребяват, с цел да погасят остаряло обвързване към небанкова финансова институция – т. нар „ бързи заеми “. Това демонстрира изследване на консултантския уебсайт „ Моите пари “.

Според данните 40% от запитаните ще употребяват безлихвения запас, с цел да покрият отговорности към компании за бързи заеми.

Както е известно, Българска народна банка наложи мораториум, по отношение на който семействата, чиито приходи са потърпевши от ограниченията против ковид, могат да преустановят краткотрайно заплащането на погасителните си вноски по банкови заеми до края на март 2021 година По  последни данни над 82 хиляди семейства са получили утвърждение за пролонгация за заеми на обща стойност от 1,8 милиарда лева

Такава пролонгация за небанковите заеми обаче не беше планувана, както да вземем за пример бе в Румъния. Затова разумно хората се възползват от безлихвените заеми, които се отпускат от Българската банка за развиване през комерсиалните банки. Над 40 000 физически лица са кандидатствали за безлихвените заеми, като общата сума на утвърдените е 110 млн. лева След направени промени ББР към този момент подсигурява заеми до 6900 лева, а не до 4500 лева, както бе по-рано, като оптималният период на погасяване е 5 години с най-малко 6 и най-много 24 месеца гратисен интервал.

На второ място в анкетата е групата от хора (29%), които употребяват средства за възнаграждение на комунални услуги и покриване на разноски за прехрана на живот, а 16% - за развиването или поддръжката на личен бизнес. На последно място (13% от анкетираните) са тези, които имат намерение отчасти или изцяло да рефинансират банков заем.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР